Tu te iubesti??



  Iubirea de sine este cea mai importanta. Nu putem primi dragoste de la ceilalti, pana nu invatam sa ne iubim pe noi insine. Pana nu pricepem ca suntem intregi asa cum suntem, ca nu avem nevoie de o jumatate care sa ne completeze, ci de un partener de viata, care sa impartaseasca aceleasi vise si pasiuni comune, nu vom putea fi niciodata fericiti.

  Nu este normal sa ne incredintam toata viata si fericirea in mainile altcuiva, sa nu mai avem nici un control asupra vietii noastre. In lipsa acelei persoane simtim ca viata noastra nu are nici un rost.

  Multi interpreteaza iubirea de sine ca fiind un act egoist. Dar cum poti sa ii iubesti pe ceilalti daca nu esti capabil sa te iubesti pe tine mai intai?? Sau de ce altcineva te-ar iubi, daca nici macar tu nu o poti face?? De foarte multe ori, daruim celuilalt tot ce avem mai bun in noi si spunem ca il iubim mai mult decat pe noi insine. Oare? Chiar iubim neconditionat? Atunci de ce nu suportam sa stim ca este fericit cu altcineva, de ce suntem gelosi? Oare nu din egoism care este total incompatibil cu sentimentul de iubire? Nu intelegem ca nu posedam pe nimeni, ca fiecare detine propriu arbitru pentru a alege ce i se potriveste cel mai bine in viata.

  Suntem tristi, ne simtim singuri si alergam mereu dupa fericire ca si cum ea s-ar afla in exteriorul nostru. Nu ne dam seama ca noi suntem cea mai importanta fiinta din viata noastra, iar atunci cand traim in deplina armonie, trup si suflet, fericirea in relatie va ajunge ca rezultat a ceea ce simtim in interiorul nostru. Vom putea oferi iubire intr-un mod pur, fara gelozie si constrangeri. Vom iubi in cel mai sincer si simplu mod, constienti ca in momentul respectiv suntem cea mai buna alegere pentru celalalt. Din pacate pentru relatie, din fericire pentru noi suntem in continua evolutie, iar la un moment dat putem constientiza ca nu mai suntem aceiasi oameni care ne-am indragostit (sau poate  evoluam impreuna in aceasi directie, cel mai fericit caz).

Pentru a atinge iubirea de sine ar trebui sa:


  • Te ierti, trecutul ne este cel mai bun invatator, fiind constienti ca am facut ce am stiut mai bine cu toate cunostintele pe care le posedam in momentul respectiv.
  • Te accepti cu bune si cu rele si nu lasi pe nimeni sa iti spuna ca nu esti destul de bun sau de frumos asa cum esti. Fa din  tine cea mai buna varianta a ta.
  • Te bucuri de prezent si  profiti de fiecare moment de singuratate cu tine insuti. Sunt cele mai de pret momente in care poti sa te aduni, sa te reculegi, ramanand in echilibru cu starea ta mentala.
  • Renunti la prejudecati si la nevoia de a incerca mereu sa fii pe plac celorlalti. Parerea lor despre tine nu te priveste. Nu poti fi mereu pe placul tuturor.
 Iubeste-te si iubirea te va calauzi dincolo de granitele mentalului si fizicului, deschizandu-te catre o evolutie superioara si o pace launtrica purificatoare.

Vezi si  http://coltulmeudeganduri.blogspot.ro/2015/03/ziua-internationala-fericirii.html

Comentarii